Skip to content

Fehér tigris kölykök születtek a felsőlajosi Magán Zoo-ban

Négy fehér tigris kölyök született május 12-én Felsőlajoson a Magán Zoo-ban. Ha ez önmagában még nem lenne elég különleges, az egyikük hófehér! Nem csíkos, hófehér fehér tigrisből mindössze kb. 50 van a világon, de az is egyedülálló, hogy egy alomban négy kölyök is született.

Shakira és Mohan tehát szuper páros, miközben a szakirodalom szerint a tigrisek öt éves koruk előtt nem szaporodnak, ők alig három évesen négy stramm kis aprósággal gazdagították az állatkertet: a hófehér Mohini a fiúcska, hárman csíkos csajok pedig Begum, Jazmina, és a kis Tippu.

A bájos kis tigrisek töfögnek, a bemutató kifutó kerítése mentén járkálva incselkednek a látogatóknál, és egyre gyakorlottabb mozdulatokkal adnak egymásnak is pofont.

Most, három hetesen még elég esetlenek, a mozdulataik nyúlósak és bizonytalanok, néha felborul a kis fenekük, ha túl nagy a lendület a szaladáshoz, és ha tele a poci, igen hamar elszenderednek. A legjobb persze ott játszani, ahol anya és apa, tehát az állatkert tulajdonosai vannak, az ő lábukon keresztül, hozzájuk néha odadörgölőzve az igazi.

A képek közül igyekeztem válogatni, dehát nehéz volt, úgyhogy sok lett. A változó minőségük oka pedig, hogy nagyon őrült időjárás volt, esőt is kaptunk a nyakunkba aztán pedig ragyogott a nap, én nem győztem állítgatni a fényképezőt, a tigriseknek pedig megmondani, hogy lassabban legyenek aranyosak.

Csodás anyjuk:

Alig három hónaposan, augusztus 8-án a tigris kölykök már sokat nőttek, igazi ragadozók, mindent megrágnak.

A kis Tippu még mindig jelentős lemaradásban van a többiektől, ő születése után három hétig hasmenéssel küzdött, ezért lassabban fejlődik. Gyűrik is a nagyobbak rendesen, mint legkönnyebb ellenfél, de ez persze nem szegi kedvét.

Pajkosak és bájosak, egy élmény nézni, ahogy játszanak.